Skip to Content
Open B.K. Orgeldraaien 2020 geannuleerd

Open B.K. Orgeldraaien 2020 geannuleerd

Op zondag 23 augustus 2020 zou normaliter in Maasmechelen de 10de editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien plaatsvinden. Wegens de gewijzigde corona-omstandigheden en de daarbijhorende maatregelen hebben het gemeentebestuur van Maasmechelen en vzw MechaMusica echter beslist om het evenement niet te laten doorgaan.

"De gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers primeert. Het was geen aangename beslissing om te nemen, maar in de gegeven omstandigheden is het ons inziens wel de verstandigste", zei Gilbert Duerinck, voorzitter van MechaMusica.

Perscontacten:

Over vzw MechaMusica

MechaMusica verenigt de draaiorgelbouwers, -spelers en liefhebbers van allerhande automatisch spelende muziekinstrumenten. De vzw werd opgericht in 2007 en heeft als doel om de belangstelling voor en de instandhouding van draaiorgels te stimuleren.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciƫn van Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. Hij leende zijn naam aan de wisselbeker die de titelvoerende Belgische kampioen mee naar huis mag nemen. Dit kampioenschap gaat om de twee jaar door in een andere gastgemeente.
www.draaiorgel.be

vzw MechaMusica
p/a Den Abt 21
B-2340 Beerse